محققان یکی از گروههای صنعتی با استفاده از فناورینانو لولههای بیصدایی تولید کرده که میزان صدای منتشر شده از آن در حد نفس کشیدن انسان است.
تولید لولههای نانویی با صدایی در حد نفس کشیدن انسان
به گزارش جی پلاس، تاسیسات ساختمان همیشه با چالش ایجاد آلودگی صوتی روبرو بوده است که لولههای آب و فاضلاب از جمله بخشهایی هستند که میتوانند موجب بروز صدا در داخل ساختمان شوند؛ چراکه این لولهها معمولا به صورت غیرمدفون در فضاهای آپارتمانی استفاده میشود که به همین دلیل صداهای ناخواسته به محیط زندگی منتقل می شود. خرید انواع لوله ساختمان در
برای حل این مشکل، یکی از گروههای صنعتی اقدام به تولید لولههای سه لایه کرده است که با استفاده از فناورینانو میزان صدای تولید شده در این لولهها به شکل چشمگیری کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید:
به طور میانگین و در سیستمهای لولهکشی معمولی، میزان صدای تولیدی توسط لولههای فاضلابی در هنگام عبور فاضلاب، بین ۳۰ تا ۵۰ دسیبل است در حال که حدمجاز عبور صدا طبق استاندارد کمتر از ۳۰ دسی بل است، لولههایی تولید شده از سوی این گروه صنعتی ۱۸ دسیبل صدا را عبور میدهد. این مقدار صدا، تقریبا مشابه صدا نفسکشیدن انسان است.
کشورهای اروپایی از دو استاندارد متفاوت برای ارزیابی سیستمهای تأسیساتی ساختمان استفاده میکنند. یکی استاندارد۴۱۰۹ DIN کشور آلمان است که در آن حداکثر مجاز برای صدای منتشر شده را برابر ۳۰ دسیبل قرار داده و دیگری استاندارد VDI ۴۱۰۰، مربوط به انجمن مهندسان آن کشور بوده و حداکثر مجاز را ۲۰ دسیبل معرفی کرده است.
به گزارش روابط عمومی ستاد نانو، افزودن پرکنندهها به محصولات پلیمری باعث افزایش شکنندگی در لولههایی از این جنس، به خصوص در دمای پایینتر از ۵ درجه سانتی گراد میشود ولی با افزودن نانوذرات و قرار گرفتن این مواد بین ذرات پر کننده، ضربه پذیری و خواص الاستیک لولهها نیز بهبود مییابد. درواقع در ساخت این لولهها، با به کار بردن نانو مواد علاوه بر کاهش قابل توجه صدای ایجاد شده، خواص مکانیکی آن از جمله مقاومت در برابر ضربه و کاهش شکنندگی نیز بهبود یافته است.
منبع:
تولید لولههای بیصدا با استفاده از فناوری نانو توسط محققان داخلی
تولید ,لولههای ,صدای ,صدا ,ساختمان ,استفاده ,در حد ,تولید لولههای ,است که ,میزان صدای ,نفس کشیدن ,تولید لولههای نانویی